Skip Navigation Links.
 
Betaling via mastercardbetaling via VISA
Betaling via Paypalbetaling via IDEAL
  11/06/2014

Weetjes over zonbescherming en UV shirts

Enkele weetjes over zonbescherming!
Waarom UV shirts veel meer bescherming bieden...

Picture
De zon bestaat uit meerdere soorten straling
WAAR: de zon bestaat uit UV-A, UV-B en UV-C straling:
UV-A is in mindere mate aanwezig dan UV-B, maar speelt een belangrijke rol in de vorming van huidkanker. De straling dringt diep door in de huid en wordt niet tegengehouden door glas of wolken. Huidveroudering wordt door 95% van UV-A straling veroorzaakt.
UV-B zorgt dat de huid verkleurt en verdikt. UV-B is het meest aanwezig in de zon en door deze straling kun je verbranden maar zorgt tegelijkertijd voor de aanmaak van vitamine D.
UV-C is zeer krachtig, maar bereikt het aardoppervlak niet.
Klik hier voor meer informatie over UV-straling.

Een T-shirt helpt toch ook als bescherming?
WAAR:
Maar een wit katoenen shirt heeft ongeveer beschermingsfactor 10. Als dit shirt nat is, wordt de beschermingsfactor met de helft verminderd. Donkere kleuren beschermen beter. Het beste kun je speciale UV-beschermende kleding dragen, deze kunnen een UV-beschermingswaarde bieden van wel 129.

Je hebt zon nodig om gezond te blijven
WAAR: de zon stimuleert de aanmaak van vitamine D. Dit heb je nodig voor je weerstand en sterke botten en tanden. Bovendien gaat het gaat botontkalking tegen. Om dit te stimuleren heb je aan 15 minuten zon per dag genoeg.

Verbranden brengt de huid blijvende schade toe
WAAR: Elke keer als je verbrandt, beschadigen je huidcellen. Vooral bij kinderen is dit schadelijk, omdat de cellen door de snelle groei niet de kans krijgen om geheel te herstellen. De beschadigde cellen zijn littekens diep in de huid, die zich op latere leeftijd tot huidkanker kunnen ontwikkelen.

Ook door jezelf met zonnebrand met hoge factor in te smeren word je bruin
WAAR: de huid kan niet verbranden omdat de straling niet doordringt. Je wordt wel bruin en bovendien blijf je langer bruin doordat je niet verveld.

UPF en SPF is hetzelfde
WAAR: De termen die je tegenkomt op beschermende kleding en zonnebrandcrèmes zijn SPF (Sun Protection Factor) of UPF (Ultraviolet Protection Factor). De termen betekenen hetzelfde alleen zie je op zonnebrandcrèmes vaak SPF en op kleding UPF staan.

Huidkanker is te voorkomen
WAAR: Veel vormen van huidkanker zijn te voorkomen door je te beschermen. Van 90% van de huidkankergevallen is de oorzaak te achterhalen, en dat is de zon. Gelukkig kunnen we ons hiertegen beschermen en daarmee de kans op huidkanker verkleinen.

Bron: http://www.uvbescherming.com/waar--niet-waar.html

Ontdek de ruime keuze aan UV shirts UPF 50+ op http://www.surfingkids.be/ProductList.aspx?CategoryID=11
dating for married people cheat on husband My boyfriend cheated on me